بهترین کتاب برای مطالعه

کتاب تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه رابرت پریچر

کتاب تحلیل موج های الیوت

کتاب تحلیل موج های الیوت در بازار سرمایه ، بهترین کتاب بازار مالی است که مورد استقبال در فعالان بازار مالی و سرمایه قرار گرفته است.  “نظریه امواج اليوت” را رالف نلسون اليوت” در نیمه نخست قرن بیستم ارائه کرد. این نظریه رفتار روند را در قالب چند الگوی مجزا، قابل شناسایی و تکرار شونده بررسی می کند.

الیوت با بررسی قیمت ها در بازار سرمایه پی برد که تغییرات قیمت نه تنها کاملاً منظم است بلکه، از ساختار خاصی که با طبیعت نیز هماهنگی و هارمونی کامل دارد، پیروی می کند. با این کشف، او مکانیزمی برای تحلیل و پیش بینی تغییرات قیمت در بازار سرمایه طراحی و در نهایت ۱۳ الگوی مختلف که دائم در بازار تکرار می شوند را شناسایی و معرفی کرد.

نظریه امواج اليوت

“نظریه امواج اليوت” را رالف نلسون اليوت” در نیمه نخست قرن بیستم ارائه کرد. این نظریه رفتار روند را در قالب چند الگوی مجزا، قابل شناسایی و تکرار شونده بررسی می کند. الیوت با بررسی قیمت ها در بازار سرمایه پی برد که تغییرات قیمت نه تنها کاملاً منظم است بلکه، از ساختار خاصی که با طبیعت نیز هماهنگی و هارمونی کامل دارد، پیروی می کند. با این کشف، او مکانیزمی برای تحلیل و پیش بینی تغییرات قیمت در بازار سرمایه طراحی و در نهایت ۱۳ الگوی مختلف که دائم در بازار تکرار می شوند را شناسایی و معرفی کرد.

این الگوها، مانند خیلی از الگوهای تکنیکی، بارها و بارها دیده می شوند و مهمترین تفاوت شان در دامنه نوسان و مدت زمان تشکیل شان است. الیوت، بعد از نام گذاری و تفسیر این الگوها، نحوه اتصال شان به یکدیگر و چگونگی پیدایش موج بزرگتر را شرح داد. وی سپس چگونگی تعامل این موج های بزرگتر و تشکیل موج هایی بسیار بزرگتر را عنوان کرد.

به طور خلاصه می توان گفت نظريـه امـواج البـوت فهرستی از الگوهای تغییر قیمت و ویژگی های آنها، نظیر حالت و زمانی که بازار تمایل به ایجاد آنها دارد، است. تفسیرهای الیوت برای تشریح و تحلیل حرکتهای قیمت مبتنی بر مجموعه قوانینی تجربی است. هر چند نظریه امواج الیوت ادعای پیش بینی بازار دارد و الحق و الانصاف نیز بهترین ابزار پیشبینی بازار در علوم تکنیکی تا این لحظه به حساب می آید، ولی باید توجه کنیم که این نظریه فقط ابزاری برای پیش بینی قیمت نیست، این نظریه ما را توانا به تحلیل رفتار بازار تا جزیی ترین کنش ها می کند. موقعیت فعلی قیمت را تعیین و در مورد رفتار آتی قیمت اطلاعات ارزشمندی به ما می دهد.

ایـن نظریه موقعیت عمومی حال حاضر بازار را به تصویر می کشد و دورنما و چشم اندازی دقیق از آینده قیمت ترسیم می کند. خیلی از اوقات دقت این نظریه در شناسایی صحیح موج : ج بعدی و حتی پیش بینی تغییرات قیمت باورنکردنی است.

البون بر این باور بود که در عرصه ای که در آن س و جوش و فعالیت مردم زیاد باشد حرکت ها بر اساس قاعده ای الهی که وی آن را نظریه موج، بر گرفته از حرکت اموج دریا، می خواند، انجام می شود و البته پر واضح است که بزرگترین نمـود چنین بالا و پایین شدنی. مجانگاهی به نام بازار سرمایه است. در این بازار جمعیت زیادی دایم در حال کنش و واکنش نشان دادن به قیمت ها هستند.

الیوت به ماده هوش و نبوغ شگفت انگیزش، با بررسی دقیق نمودارهای مایع داو جونز توانست مجموعه ای از اصول و قوانینی تدوین کند که در آن زمان این قواعد کلیه شرکت های بازارهای مالی آن دوران، تا سال ١٩٤٠ را پوشش می داد و توجیه می کرد. در آن سالها، هنگامی که سرمایه گذاران بر این باور بودند که محال است شاخص داو جونز سقف سال ۱۹۲۹ را بشکند و اعداد فراتری را تجربه کند، البوت بازار افزایشی بزرگ و شدیدی را به مدت چند دهه پیشبینی کرد. امروز شاهدیم نه تنها این پیشبینی خارق العاده رالف اليوت به وقوع پیوست بلکه اکثر حوادثی که او نویدش را در بازارهای مالی مختلف داده بود، محقق شد. در این کتاب، طی دروس ۱ الی ۱۵ به معرفی الگوها و در فصول بعدی به بررسی دیدگاه ها و نظريات اليوت خواهیم پرداخت.

اصول پایه الیوت

ریشه در به عنوان یک اصل تکنیکی باید در خاطر داشته باشیم که هر اتفاق یا حادثه در بازار سرمایه. گذشته دارد، هر حرکت و تصمیم بازار، بر شانه دادههای مهمی از گذشـتـه سـوار اسـت و خود این بالا و پایین شدن، اطلاعات مهمی را برای حرکتهای بعدی تولید می کند. هر چند هر معامله تنها در یک لحظه بر بازار تاثیر می گذارد، ولی برآیند معاملات در بازارهای مالی، سبب تغییرات قیمت می شوند. در حقیقت، تار و پود بازار را می بافند.

هر معامله رفتار معامله گری را به هنجار دیگر سرمایه گذاران متصل می کند و در مجموع، این در هم آمیزی سلایق، تا باری پر شکوهی از اجتماع معامله گران به نمایش می گذارد، این تابان بی هیچ شکی منتظم است در واقع تغییرات قیمت مانند هر تغییر دیگری در جهان منظم است. الگوها، کلیـد ایـن تابلوی پر جبروت اند و نظم نهفته در آن را هویدا می کنند. الگوها ماهیتی تکرار شونده دارند و این موجب می شود به ابزاری پیشبینی گر تبدیل شوند.

تغییرات قیمت در خیلی از اوقات انعکاسی از وقایع و رخدادهای خارجی است، اما در خیلی از زمانها نیز، برخلاف باور عمومی، علت تغییرات قیمت فرایندهای داخلی بازار است. بازار و تغییرات قیمت، خود قوانینی متعلق به خود دارند. حرکت های بازار ریتم ها و چرخه های مخصوص به خود دارند و هر حرکت بازار تجلی پیشروی قیمت در قالب ساختار ویژه ای است. به زبانی دیگر، اخبار تنها چاشنی و بهانه ای برای آن اند که قیمت ها بر اساس الگوها تغییر کند معامله گران بازار سرمایه بسیاری از برش های تاریخ را سراغ دارند که در آنها تغییرات قیمت بر

خلاف اخبار حرکت می کردند. بالا و پایین شدن قیمت به صورت موج آشکار می شود. موج ها الگویی از حرکت های جهت دار هستند. در نظریه امواج به بررسی موج ها و رفتار شان در شرایط مختلف می پردازیم. شکل و ساختار امواج مختلف را در درس های یک الی نه مرور خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *